Cruiseov robotaksi oduzeo prednost vatrogascima i izazvao sudar

Cruiseov robotaksi oduzeo prednost vatrogascima i izazvao sudar

Ponovno incident s autonomnim taksijima u San Franciscu, ponovno u "režiji" kompanije Cruise i njihovih autonomnih vozila, koja odnedavno smiju putnike prevoziti bez vozača, danju i noću

Kada smo prije samo nekoliko dana objavili priču o robotaksijima u San Franciscu, i tome kako služe za usputni seks, ali i izazivaju probleme u prometu, tekst smo završili sa zaključkom da “do sljedeće zgode s robotaksijima, čini se, nećemo dugo čekati“. Proročanstvo se i ispunilo – nakon samo nekoliko dana stiže nova vijest iz San Francisca, koja uključuje Cruiseove autonomne taksije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Robotska nepažnja

Jedan njihov automobil sudjelovao je u prometnoj nesreći, koju bi vrlo vjerojatno ljudski vozač lakoćom izbjegao. Naime, vozeći putnike ušao je u raskrižje, dok mu je bilo uključeno zeleno svjetlo na semaforu. Međutim, u istom je trenutku u raskrižje ušao i vatrogasni kamion, koji je žurio na intervenciju i imao uključenu prigodnu signalizaciju.

Nakon nezgode putnik iz robotaksija prevezen je u bolnicu s lakšim ozljedama. O incidentu su se oglasili i iz Cruisea, navodeći kako će istražiti zašto se vozilo nije zaustavilo i propustilo kamion hitne službe, koji je opravdano prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i prema svim važećim pravilima imao prednost prolaska u tom trenutku. Ljudski vozač za volanom u tom bi slučaju sasvim sigurno čuo i vidio nadolazeći kamion sa sirenama i svjetlima upozorenja, pa ga propustio i tako izbjegao sudar.

YouTube MP3 - Hotmail
1