Corvette bi mogao postati “prava” marka – limuzina, SUV…

Corvette bi mogao postati “prava” marka – limuzina, SUV…

Glasine o tome da bi Chevrolet od modela Corvette mogao napraviti marku Corvette se zavrte svaki put pred premijeru nove generacije ovog sportskog automobila. Prošli tjedan smo vas izvijestili o premijeri nove Corvette C8 pa su eto stigle i glasine o tome kako će uskoro Corvette biti nešto više od samo jednog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj put je izvor američki Autoweek koji se poziva na insajderske izvore iz GM-a, a koji tvrdi da će u skoroj budućnosti Corvette postati “punokrvna” marka automobila. Drugim riječima, pod značkom Corvette će se navodno uskoro naći SUV, odnosno crossover te limuzina. Kasnije bi se ponuda mogla i dodatno proširiti, no svaki će model karakterizirati agresivan dizajn, sportski duh i luksuzna oprema.

Za sada naravno nema službenih potvrda ovih navoda. Ono što su u GM-u spremni potvrditi je da će u skoroj budućnosti nova C8 Corvette dobiti hibridni pogonski sklop jer elektrifikaciju podržavaju i novi motor LT2 i platforma na kojoj se vozilo temelji. Konkretna konfiguracija tog hibrida za sada nije poznata.

Na kraju recimo da je potvrđen skori dolazak cabrio izvedbe ovog automobila i objavljene su njegove prve slike (u galeriji). Corvette Convertible bi trebao biti predstavljen u narednim mjesecima. Većih tehničkih novosti ne bi trebalo biti, već samo onih vizualnih, koji će u osnovi označavati prilagodbu novoj karoserijskoj izvedbi.

Podijeli:
1