Citroënov SUV C5 Aircross Hybrid stiže u Hrvatsku

Citroënov SUV C5 Aircross Hybrid stiže u Hrvatsku

Citroën je s novim SUV-om C5 Aircross Hybrid u klasi ë-Confort krenuo u pohod na tržište električnih vozila, a u Hrvatskoj će u prodaju isti biti pušten 15. listopada. Model se ističe dometom od 50 kilometara pri potpuno električnoj vožnji, dakle potpuno tihom radu u gradskim uvjetima

Novi Citroënov SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo s tehnologijom plug-in hibrida, u klasi ë-Confort, svoju je premijeru doživjelo u siječnju, na salonu automobila u Bruxellesu, u vrijeme dok su se još izložbe i sajmovi odvijali u fizičkom obliku, s posjetiteljima. Kao i gotovo sve ove godine, dolazak na tržište bio je malo odgođen zbog pandemije koronavirusa, no konačno je poznat datum kada će novi hibridni SUV francuskog proizvođača stići i u naše salone.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dogodit će se to, javljaju iz Citroëna, 15. listopada ove godine. Spomenimo ovdje i da se SUV C5 Aircross Hybrid proizvodi u Francuskoj, u tvornici Rennes – La Janais.

Osnovne karakteristike

C5 Aircross Hybrid može bez emisije CO2 u svakodnevnoj upotrebi pri potpuno električnoj vožnji priječi do 50 kilometara. Uz to, nudi i “neograničeni” domet na dugim putovanjima zahvaljujući benzinskom motoru. Proizvođačističe da se u ovom tihom urbanom vozilu vožnja u električnom načinu rada odvija u potpunom miru, u ugodnom interijeru, bez trzaja i bez vibracija.

Zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, postiže se sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta. Tu je i automatsko upravljanje načinima vožnje, jednostavno punjenje i portal specijaliziranih internetskih usluga.

C5 Aircross Hybrid odlikuje se modularnošću koja je mjerilo u klasi te je zbog toga najsvestranije vozilo u svom segmentu: 3 stražnja klizna zasebna sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti.

Zahvaljujući dometu od 50 km u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od tek 1,7 l na 100 km prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke CITROËN zbog svog punjivog hibridnog pogonskog sklopa koji ujedinjuje tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe.

“Iznimno smo ponosni što novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvi korak u našoj strategiji elektrifikacije. Ovo je vozilo neupitni predvodnik marke Citroën u pogledu tehnologije i nudi istinsku svestranost u upotrebi: električna svakodnevna vožnja, a po potrebi upotreba motora s unutarnjim izgaranjem. To je recept vrhunske udobnosti za svakoga”, ističu iz Citroëna.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvi korak u pohodu ove marke na tržište električnih vozila, čiji je cilj da do 2025. uvede električne izvedbe u svoju cjelokupnu gamu.

YouTube MP3 - Hotmail
1