Citroën želi nasljednika modela C5

Citroën želi nasljednika modela C5

Citroën je relativno nedavno na europskim tržištima ostao bez dva klasična karoserijska modela, kompaktnog C4 i limuzinskog C5, već je ranije vodstvo francuskog proizvođača obznanilo svoju namjeru da ih vrati na tržište, odnosno da kupcima ponudi izravne nasljednike, a sada je to još jednom učinjeno za model C5.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, šef citroenovog razvoja novih proizvoda Richar Meyer je izjavio da smatra kako će limuzine ostati značajan dio automobilskog tržišta unatoč trenutnom padu potražnje za njima. Kako bi se privuklo kupce treba im ponuditi nešto drugačiji, odnosno jedinstveni proizvod, a Meyer kaže kako Citroën sprema upravo takvog nasljednika za C5.

Za očekivati je kako će se “specifična i jedinstvena limuzina” posebno isticati dizajnom, no Meyer za sada nije htio ulaziti u detalje. Citroën svakako ima iskustva s limuzinama jedinstvenog dizajna, a podsjetimo na modele kao što su DS iz 1960-ih, CX iz 70-ih ili C6 koji se proizvodio između 2005. i 2012.

Što se tehničke strane tiče, osnovu bi svakako mogao osigurati Peugeot 508, a već se ranije nagađalo da bi na dizajn veliki utjecaj mogao imati konceptni CXperience.

Podijeli:
1