Citroën vraća C4!?

Citroën vraća C4!?

Čini se kako citroenov crossover C4 Cactus neće dobiti nasljednika. Barem ne izravnog nasljednika, već više onakvog kakav je on bio modelu C4. Da pojasnimo. Citroën će zamijeniti C4 Cactus s konvencionalnim hatchbackom koji je s europskih tržišta nestao tijekom prošle godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest dolazi od citroenovog šefa planiranja novih proizvoda Xaviera Peugeota. Naime, Peugeot je izjavio da se C4 Cactusu sprema nasljednik, koji neće nositi oznaku Cactus te koji će “biti u potpunosti drugačiji automobil.” Mnogi ljubitelji cijenom pristupačnog i konvencionalnog C4, a kojima neobični Cactus nikada nije “sjeo” će pozdraviti ovu najavu, no oprezno sa slavljem.

Što točno možemo očekviati od novog C4 za sada nije poznato. Peugeot je samo rekao da će duh tog noviteta odgovarati citreonovom imidžu. Također, rekao je i da će dizajn biti “polarizirajući”, a iza toga stoji želja da se stvori automobil drugačiji od konkurencije. Dakle, vanjski izgled novog C4 ćete voljeti ili mrziti, a slično je bilo i s Cactusom.

Za sada ne znamo kada će se ovaj novitet pojaviti na tržištu. Trenutni C4 Cactus je redizajniran prije nešto više od godinu dana, a na tržištu je prisutan od 2014. pa bi se nasljednik, odnosno novi C4 mogao očekivati oko 2021. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1