Citroën temeljito osvježio C4 Cactus

Citroën temeljito osvježio C4 Cactus

Citroën je upravo predstavio osvježenu izvedbu modela C4 Cactus, a uz mnoge izmjene, poglavito one vanjskog dizajna ovaj model je prvi u Europi dostupan automobil ove marke koji će biti opremljen novim PHC (Progressive Hydraulic Cushion) ovjesom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, PHC ovjes je debitirao s modelom C5 Aircross, a u osvježenom Cactusu će imati istu ulogu, odnosno povećati udobnost vožnje i komfor putnika. Istom će cilju poslužiti i dorađena sjedala u kojima se sada nalazi gušća pjena za dodatno držanje tijela putnika.

Najuočljivija novost su svakako izmjene vanjskog dizajna koji će ubuduće biti prihvatljiviji i primamljiviji puno širem krugu potencijalnih kupaca. Glavnu novost čine smanjene i osjetno manje uočljive plastične zaštitne obloge, tzv. Airbumps, a tu su i novi prednji i stražnji branici, nova svjetla i sl.

Ukupno gledajući dizajn Cactusa je sada čišći, elegantniji i malo ozbiljniji pa s pravom možemo reći da ovaj model sada djeluje zrelije. Kupcima će biti dostupne i razne mogućnosti personalizacije, između ostalog tome će poslužiti i 31 kombinacija boja vanjštine te pet setova alu naplataka, a u putničkoj kabini nudit će se pet različitih kombinacija presvlaka i boja

Oprema osvježenog modela će biti bogatija, a posebno se ističu novosti na sigurnosnom planu. Točnije, osvježeni C4 Cactus će biti opremljen sustavom autonomnog kočenja u nuždi, sustavom prepoznavanja prometnih znakova, prilagodljivim tepomatom, upozorenjem na vozilo u mrtvom kutu, sustavom Park Assist, kamerom za vožnju unatrag i sl. Novost kod infotainmenta čini novi 7-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir.

Kupcima će na izboru stajati tri verzije 3-cilindričnog 1,2-litrenog PureTech motora snage 82 i 110 KS, dok će vrh ponude činiti izvedba snage 130 KS. Ove će motori biti moguće upariti sa standardnim 5-stupanjskim ručnim te 6-stupanjskim automatskim mjenjačima, osim osnovne verzije dostupne samo s ručnom jedinicom. Isto vrijedi i za BlueHDi dizelske motore u izvedbama snage 100 i 120 KS.

Osvježeni C4 Cactus će na europska tržišta započeti pristizati početkom iduće godine.

Podijeli:
1