Citroën predstavio konceptni C-Aircross

Citroën predstavio konceptni C-Aircross

Citroën je pred ženevsku premijeru objavio prve fotografije i podatke o konceptnom modelu C-Aircross, a u osnovi je riječ o studiji koja najavljuje sljedeću generaciju modela C3 Picasso koja će prijeći iz MPV-a u karoserijski oblik danas vrlo popularnih crossovera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

C-Aircross je dimenzija 4,15 x 1,74 x 1,63 m, što je u osnovi vrlo slično nissanovom Jukeu. Kada je riječ o dizajnu ovaj je model očito inspiriran trenutnim C3, ali i modelom C4 Cactus. Također, ova studija odvodi cijelu priču dalje posebno kada je riječ o razigranim bojama i mladenačkom dojmu.

Od pojedinih elemenata vanjskog izgleda vrijedi izdvojiti povišenu podnicu i povišeni poklopac motora, dodatnu zaštitu karoserije, izražene lukove blatobrana, jedinstvene 18-colne naplatke, krovne nosače, svjetla interesantnog dizajna (posebice ona stražnja) i sl.

Također, tu su i bočne kamere umjesto retrovizora, panoramski krov, stražnja otraga ovješena vrata i sl, a sama unutrašnjost je futuristički dizajnirana te njome dominiraju narančasta i siva boja, 12-inčni središnji zaslon, Head-up zaslon i jednokraki upravljač. Od opreme valja naglasiti 3D navigacijski sustav s mogućnošću glasovnog upravljanja, sustav Mirror Screen, ConnectedCam, u naslone za glavu ugrađeni su zvučnici i mikrofoni, a tu je i sustav bežičnog punjenja mobilnog telefona.

Od tehničkih detalja za sada znamo kako će ovaj model, poput produkcijske izvedbe, imati pogon na prednje kotače te će biti opremljen sustavom Grip Control s načinima rada Standard, Sand, Off-Road, Snow i ESP Off.

Produkcijska verzija ovog automobila se može očekivati najkasnije tijekom sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1