Citroën potvrdio povratak modela C4

Citroën potvrdio povratak modela C4

Citroën je tijekom prošle godine potvrdio kako će trenutnu generaciju modela C4 povući iz prodaje te da će mu zamjena biti nedavno osvježeni kompaktni crossover C4 Cactus. Auto Express sada javlaj, pozivajući se na sam vrh ove francuske marke da će se hatchback svakako u skoroj budućnosti vratiti na tržište.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, ova informacije dolazi od citroenove šefice Linde Jackson koja je izjavila kako smatra a je standardni C4 hatchback i dalje vrlo važan za Citroën. Dodala je i kako to ne znači da će z ponude isključiti Cactus, već da će u ponudu uključiti novi automobil C segmenta iz osnovnoj modelnoj liniji.

Trenutna generacija C4 je na tržište stigla još 2010. i temeljila se na tadašnjoj prvoj generaciji Peugeota 308. Peugeotov kompakt je u međuvremenu dobio svoju drugu generaciju, a potencijalni novi C4 će se vjerojatno temeljiti na trećoj generaciji 308-ice čime bi PSA uštedio novac na razvoju i proizvodnji.

Za sada još uvijek nije poznato kada bi nasljednik modela C4 trebao stići na tržište, no nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1