Citroën potvrdio nasljednika modela C4 – velike novosti!

Citroën potvrdio nasljednika modela C4 – velike novosti!

U sklopu plana Grupe PSA Push to Pass ovaj francuski će proizvođač na tržište lansirati nasljednika modela C4. No, prema svemu sudeći neće se raditi o samo još jednom kompaktnom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Citroenov glasnogovornik je u intervjuu za Carscoops rekao da će se u ponudi naći i električna verzija ovog automobila. Na taj način budući C4 će biti konkurencija VW-ovom ID.3 i drugim sličnim električnim kompaktima. U ponudi će se nalaziti i konvencionalni benzinski i dizelski motori s kojima će C4 biti i konkurencija klasičnim hatchbackovima poput VW-ovog Golfa, fordovog Focusa, renaultovog Meganea, hyundaijevog i30 i sl.

Nadalje, nasljednik modela C4 se neće temeljiti na EMP2 platformi koju koristi primjerice Peugeot 308, već će njemu kao osnova poslužiti modularna platforma CMP koju koriste vozila kao što su novi Peugeot 208 i nova Opel Corsa. Ova platforma podržava ugradnju električnih pogona, a modeli 208 i Corsa će također biti dostupni u konvencionalno i električno pokretanim verzijama.

Dodajmo i da je glasnogovornik nasljednika C4 opisao kao “citroenov budući hatchback C segmenta”, a ne kao C4, što bi mogla biti indirektna potvrda da će ovaj automobil dobiti i novo ime.

Za sada ne znamo kada će ovaj model stići na tržište, no ranije najave su upućivale najkasnije na 2021. Glasnogovornik nije htio ulaziti u detalje oko dizajna, no rekao je da (poput 208-ice i Corse) neće biti značajnijih vizualnih razlika između električne i konvencionalnih izvedbi.

Podijeli:
1