Citroën najavio ženevsku premijeru novog koncepta

Citroën najavio ženevsku premijeru novog koncepta

Citroën ove godine slavi svoj stoti rođendan, a dio proslave će biti i ženevska premijera novog konceptnog modela. S ovom studijom u Citroën predstavlja svoju “viziju urbane mobilnosti”, a za vjerovati je kako će pojedini elementi vanjštine i interijera pronaći svoje mjesto na budućim serijskim proizvodima.

Dakle, Citroën će nas s ovim konceptom uputiti u to kako njegovi stručnjaci zamišljaju gradski automobil budućnosti. Francuzi su nas još prošlu jesen upoznali sa svojom namjerom predstavljanja ovog (i još jednog) koncepta, a uz ovu vijest su priloženi novi teaseri tog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada na njima i dalje možemo samo vidjeti pojedine detalje poput LED svjetala, bočnih retrovizora i sl. Također, teaseri pokazuju kako se radi o automobilu s dvobojnom karoserijom.

Konkretnijih detalja za sada nema, no s obzirom da je riječ o gradskom vozilu budućnosti za očekivati je električni pogonski sklop te sustav autonomne ili barem polu autonomne vožnje. Također, može se očekivati napredni infotainment, kao i razne mogućnosti povezivosti.

Iz Citroëna za sada nisu objavili hoće li ova studija poslužiti i kao izravna najava nekog produkcijskog automobila. Ono što su rekli je da će 16. svibnja u Parizu na sajmu VivaTech predstaviti drugi ranije najavljeni koncept. Isprva je ovaj model trebao biti predstavljen u travnju u Šangaju, no u svakom će se slučaju raditi o autonomno pokretanom automobilu s luksuznim interijerom.

Citroën je svoju veliku godišnjicu počeo proslavljati s predstavljanjem svojih najvažnijih klasičnih automobila na sajmu Retromobile, a uskoro će to nastaviti s nastupima na drugim važnim automobilskim eventima. Također, Citroën će uskoro ponudu proširiti s posebnom serijom svojih standardnih modela.

Podijeli:
1