Citroën najavio dva konceptna modela… Za 2019.

Citroën najavio dva konceptna modela… Za 2019.

Citroën se odlučio na pomalo neobičan potez. Naime, tijekom trajanja ovogodišnjeg pariškog auto salona ovaj je francuski proizvođač odlučio najaviti dva nova konceptna automobila koja će biti predstavljena tek iduće godine. Stvari postaju malo jasnije tek kada kažemo kako će Citroën tijekom 2019. proslaviti svoj stoti rođendan, a upravo će ova dva koncepta biti dio te velike obljetnice.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prva će studija biti predstavljena tijekom ožujka na ženevskom auto salonu, a za sada je poznato samo to da će njime biti predstavljena citroenova “vizija urbane mobilnosti u budućnosti.” Ako je suditi prema priloženoj slici čini se kako će vozilo imati narančasti eksterijer s neobičnim ručkama. S druge strane možda je ovo slika unutrašnjosti.

Drugi koncept će premijeru imati mjesec dana kasnije u Šangaju, a naglasak kod njega će biti “ultra komfor.” Drugim riječima, očekuje se bogato opremljena i moderno uređena unutrašnjost s naprednim tehnologijama. Prema teaseru možemo zaključiti da je taj model opremljen nekom vrstom sustava autonomnog upravljanja jer se čini da se na krovu nalazi određena vrsta senzora.

Uz ove dvije studije, Citroën planira svoj stoti rođendan proslaviti na razne načine. Primjerice, već u veljači će na priredi Retromobile show u Parizu biti izložen veliki broj povijesnih automobila, tijekom sljedeće godine na tržište će stići “posebna serija” vozila (vjerojatno posebni paket opreme) s kojom će se obilježiti ove velika godišnjica i sl. Točan plan proslave velikog rođendana će biti poznat početkom sljedeće godine.

Podijeli:
1