Citroën do 2020. priprema dolazak zamjene za C5 i C6

Citroën do 2020. priprema dolazak zamjene za C5 i C6

Prema posljednjim saznanjima Citroën će do 2020. lansirati jedan novi veći limuzinski model s kojim će u osnovi zamijeniti dva dosadašnja. Dakako, riječ je o nasljedniku modela C5 i C6, a za kojeg Francuzi vjeruju kako ga moraju imati u ponudi ukoliko žele biti uspješni na globalnom tržištu. Točnije, u Citroënu kažu da je potrebno ponudom pokriti većinu mainstream segmenta, a ovaj svakako je jedan od njih.

Citroënova šefica Linda Jackson kaže da ovaj model “neće biti novi C5”, no radit će se o “velikoj limuzini s obzirom da je takav automobil krucijalan dio ponude svakog velikog proizvođača automobila.” Kako bi bili cijenjeni Jackson smatra da je potrebno ponuditi i male i srednje i velike automobile, uključujući SUV-ove, a tada možete biti uspješni i kada je riječ o flotnoj prodaji i o privatnim kupcima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se samog noviteta tiče vjeruje se kako će na njegov dizajn veliki utjecaj izvršiti konceptni model CXperience s pariškog auto salona 2016. Nova francuska limuzina bi mu mogla biti i slična dimenzijama, odnosno slične bi im trebale biti duljine (4,85 m).

Nadalje, vjerojatno će se temeljiti na PSA-ovoj EMP2 platformi koju će dijeliti sa sljedećom peugeotovom 508-icom. Upotreba ove platforme bi trebala rezultirati manjom masom i unaprijeđenom torzijskom krutošću vozila, a posljednja generacija citroenovog ovjesa će omogućiti viši stupanj udobnosti i sigurnosti. O motorima, odnosno pogonskim sklopovima je za sada prerano govoriti, no hibridne verzije u poprilično vjerojatne.

Ovaj će model biti dostupan i u Europi, a u Citroënu će od njega najviše očekivati u Kini.

Podijeli:
1