Citroën će u Ženevi predstaviti SpaceTourer 4X4 Ë

Citroën će u Ženevi predstaviti SpaceTourer 4X4 Ë

Automobiles Citroën će na predstojećem međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstaviti novi konceptni model pod nazivom SpaceTourer 4X4 Ë, koji je u osnovi avanturistička izvedba francuskog MPV-a, a koji se temelji na manjoj XS verziji istog.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako bi opravdala svoj avanturistički duh ova studija dolazi s pogonom na sva četiri kotača te robusnijim izgledom koji može zahvaliti dodatnoj zaštititi karoserije, krovnim nosačima i jedinstvenim naplacima, kao i gumama koje su opremljene lancima za snijeg. Dorađen je i interijer koji dolazi s novim kožnim i Alcantara presvlakama te drugim manjim izmjenama.

Na kraju dodajmo i kako ovaj model pokreće 2,0-litreni BlueHDi snage 150 KS i najvećeg okretnog momenta od 370 Nm uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu i moment na podlogu prenosi putem već spomenutog 4×4 pogona, dok će za boljim off-road sposobnostima pripomoći 60 mm viša podnica.

U Citroënu kažu da je ovakvo rješenje pogonskog sklopa izvedivo i za serijsku proizvodnju, no nisu potvrdili da bi se tako nešto uistinu moglo i dogoditi.

YouTube MP3 - Hotmail
1