Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid uskoro i u produkcijskoj izvedbi

Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid uskoro i u produkcijskoj izvedbi

Citroën će na predstojećem pariškom auto salonu predstaviti elektrificiranu izvedbu modela C5 Aircross. Točnije, radit će se o plug-in hibridnoj verziji koja će u Parizu nastupiti u studijskom tzv. near-production izdanju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

C5 Aircross će biti prvi citroenov plug-in hibridni model na tržištu, a do sada dostupni podaci otkrivaju da će ovaj automobil svojim vozačima ponuditi do 50 km/h električne autonomije. Također, saznajemo i da će mu najveća brzina u električnom načinu rada iznositi 133 km/h.

Baterija se nalazi u podnici putničke kabine i moguće ju je putem kućne utičnice napuniti za otprilike dva sata. Kombinirana snaga njegovog pogonskog sklopa će iznositi 225 KS, a standardnu će opremu činiti 8-stupanjski automatski mjenjač.

Razlike između ovog i ostalih izvedbi modela C5 Aircross su minimalne, a za sada proizvođač navodi jedino hibridnom pogonu posebno prilagođenu instrumentnu ploču te prikaz na središnjem zaslonu infotainment sustava.

Proizvodnja ovog automobila će započeti tijekom sljedeće godine, a navodno će mu se prosječna emisija CO2 kretati oko 49 g/km. Vrijedi reći i kako će ovaj model biti predvodnik elektrifikacije mainsteram ponude ove marke koja do 2023. namjerava elektrificirati 80% svojih modelnih linija, a do 2025. elektrifikacijom obuhvatiti baš sve svoje tada postojeće modele.

Podijeli:
1