Citroën C5 Aircross Hybrid u Hrvatsku stiže krajem prvog polugodišta 2020.

Citroën C5 Aircross Hybrid u Hrvatsku stiže krajem prvog polugodišta 2020.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvi korak u pohodu marke CITROËN na tržište električnih vozila, čiji je cilj da do 2025. uvede električne izvedbe u svoju cjelokupnu gamu.

Tijekom 2020. Citroën će širiti svoju gamu koja će, osim motorima s unutarnjim izgaranjem visokih performansi, biti obogaćena i potpuno električnim vozilima i vozilima s punjivim hibridnim motorima (PHEV). Počevši od novog vozila SUV C5 Aircross Hybrid, svi novi modeli koje će ovajproizvođač staviti na tržište imat će i električne izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Putovanje u klasi Ë-CONFORT

Novi SUV C5 Aircross Hybrid utjelovljenje je visoke klase marke Citroën jer nudi iskustvo proširene mobilnosti za istinsku svestranost u upotrebi: električni način rada pruža užitak u svakodnevnim vožnjama bez stresa zahvaljujući dometu od 50 km (ciklus WLTP), što olakšava pristup gradskim zonama s ograničenim prometom, uz mogućnost prijelaza na vožnju pogonjenu motorom s unutarnjim izgaranjem u bilo kojem trenutku kad je riječ o dužim putovanjima.

Ovo je ujedno tiho gradsko vozilo koje se može kretati bez zvuka i bez vibracija u svakodnevnim vožnjama, a zahvaljujući velikom okretnom momentu od 320 Nm koji je trenutno dostupan i linearnom ubrzanju koje se postiže zahvaljujući električnom automatskom mjenjaču s osam stupnjeva prijenosa vožnja je i udobna i dinamična. S ukupnom snagom od 225 KS (benzinski motor od 180 KS, električni motor od 80 kW) novi SUV C5 Aircross Hybrid nudi vozne osobine visoke klase.

Baterije visokog napona ugrađene su ispod stražnjih sjedala: 3 zasebna stražnja sjedala iste širine, klizna, sklopiva i podesiva po nagibu, te obujam prtljažnika u rasponu od 460 l do 600 l.

Boje naglašavaju elektrifikaciju

Intenzivnost novog paketa boja, Blue Anodisé, simbolizira punjivi hibridni motor. Taj novi paket boja odlikuje se obojanim umetcima na elementima Airbump na prednjim vratima i donjem dijelu prednjeg branika i time omogućuje kupcima koji to žele da istaknu svoj poseban stil.

Logotip „ḧybrid” na vratima prtljažnika i oznaka „ḧ” na prednjim blatobranima u boji Blue Anodisé označavaju da se radi o izvedbi s punjivim hibridnim motorom.

Mnoge specifičnosti hibrida

Otvor za punjenje s lijeve strane karoserije postavljen je simetrično u odnosu na otvor spremnika za gorivo koji je smješten na desnoj strani.

Na unutarnjem se retrovizoru nalazi indikator vožnje u potpuno električnom načinu rada. Dakle, kada se vozilo upotrebljava u načinu rada Electric (ZEV), upalit će se plavi svjetlosni indikator ispod središnjeg osvrtnog zrcala- vidljiv, zanimljivo, i izvana.

Na središnjoj konzoli nalazi se komanda za odabir načina vožnje s desne strane ručice automatskog mjenjača pomoću koje vozač može odabrati između nekoliko načina pogona s kombiniranim ili odvojenim djelovanjem motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora. Digitalna instrumentna ploča od 12,3″ i dodirni ekran od 8″ dobili su nove grafičke elemente koji omogućuju da se u stvarnom vremenu prikazuju podaci o radu vozila.

Hibridna tehnologija nudi tihu vožnju bez ispuštanja CO2, uz mogućnost vožnje od 50 km/h u potpuno električnom načinu rada, pri čemu se može postići brzina do 135 km/h.

Proizvođač jamči da nazivni kapacitet baterije neće pasti ispod 70% nakon 8 godina upotrebe, odnosno 160.000 prijeđenih kilometara.

C5 Aircross Hybrid opremljen je i specifičnim audiosustavom za potpuno električnu vožnju od 0 do 30 km/h, što je autentični zvučni potpis potpuno električnog načina rada koji omogućuje pješacima da čuju vozilo koje im se približava.

Ovaj se automobil proizvodi u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais. Izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem već su prodane u više od 80.000 primjeraka, a kompanija najavljuje da će novi SUV C5 Aircross Hybrid biti dostupan na hrvatskom tržištu krajem prvog polugodišta 2020.

Podijeli:
1