Citroën C4 i C4 Cactus će postati jedan model

Citroën C4 i C4 Cactus će postati jedan model

Iz Citroëna je stigla potvrda kako će kompaktni C4 te crossover C4 Cactus naslijediti jedan model. Jedan od vodećih citroenovih ljudi Xavier Peugeot je izjavio da će Citroen donekle pojednostaviti ponudu prema nalogu vodstva Grupe PSA, a u ovom slučaju dva će postati jedan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije Citroën će ubuduće imati ponudu od osam modela i “jedan od ova dva modela je morao otići.” Stoga će C4 i C4 Cactus “postati jedan model”, odnosno naslijedit će ih jedan novitet, no za sada nije poznato o kakvom će se točno automobilu raditi.

S obzirom na trenutne trendove prema kojima se najpopularnijim pokazuju SUV-ovi, odnosno crossoveri za očekivati je da će nasljednik u osnovi biti bliži Cactusu nego klasičnom hatchbacku. Također, Citroën bi “trebao biti drugačiji nego ostale marke” i Cactus više odgovara tom smjeru razvoja ponude.

Razvoj sljedeće generacije ovog modela je već započeo, no za sada nema konkretnijih informacija o njemu. Peugeot je priznao kako je cilj učiniti nasljednika “manje SUV-ovskim” nego što je trenutno slučaj s Cactusom, što u osnovi ide u prilog tome da će jedan model zamijeniti klasični hatchback i crossover.

Podijeli:
1