Citroën C3 Aircross osvojio priznanje Autobest 2018.

Citroën C3 Aircross osvojio priznanje Autobest 2018.

Prestižnu nagradu, europsku titulu The Best Buy Car of Europe in 2018. (Najpovoljnija kupnja u Europi 2018.) osvojio je novi citroënov crossover. S ukupno osvojenih 1.423 boda, C3 Aircrossu je pripalo prvo mjesto s ugodnih 121 bodom prednosti ispred Opela Grandland X. Volkswagen T-Roc je osvojio treće mjesto s 1.205 bodova. Iza njih su se u poretku smjestili Seat Ibiza, Ford Fiesta i Honda Civic. Detaljne rezultate možete pronaći na autobest.org u rubrici Final Ranking.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Zadovoljstvo mi je čestitati Lindi Jackson i njenom timu na osvajanju nagrade Autobest 2018. U ozbiljnoj konkurenciji C3 Aircross je dokazao da je prvak, uvjerivši članove Žirija da je pravi izbor za ovu nagradu. To je i nova pobjeda za SUV što još jednom pokazuje sposobnost Žirija da ne samo prati razvoj tržišta, već i da otkriva trendove dajući europskim kupcima pravi vodič za kupnju automobila za budućnost”, rekao je Ilia Seliktar, predsjednik Žirija

Titulu Manbest 2017. osvojio je Li Shufu, osnivač i predsjednik Geely Holding Group-a. Nagrada Companybest 2017. odlazi u Jaguar Land Rover. Fritz Enzinger, potpredsjednik ekipe Porsche LMP1, osvajač je nagrade Sportbest 2017.

Ove je godine Žiri Autobest odlučio kako neće dodijeliti nagradu Technobest. “Ovo je druga godina zaredom da su članovi Žirija odlučili ne dodijeliti najvažniju nagradu za tradicionalne automobilske tehnologije. Ne vidimo neke prijelomne tehnologije koje dolaze. To je znak da industrija manje ulaže u tehnologiju, a više u IT”, komentirao je Dan Vardie.

Nagrade Smartbest, Safetybest, Designbest i Ecobest već su objavljene na Salonu automobila IAA Frankfurt (pogledajte na autobest.org). Konačno, 17. dodjela nagrada Autobest održat će se 7. veljače 2018. u Salzburgu u Austriji. Tradicionalno, Žiri Autobest-a svake godine nagrade dodjeljuje u drugoj zemlji. Prošle godine Gala je održana u Lisabonu.

1