Citroën 2021. lansira novu limuzinu?

Citroën 2021. lansira novu limuzinu?

Prema navodima britanskog Auto Expressa koji se poziva na insajderske izvore, Citroën će 2021. lansirati novog predvodnika svoje ponude. Iako bi prema trenutnim trendovima u svijetu auto industrije očekivali da će Citroën izbaciti novi crossover ili SUV, čini se kako će biti riječ o limuzini.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti izvor navodi da će Citroën cijelu priču izvesti na vlastiti način, odnosno da se ovaj novitet moći pohvaliti nekonvencionalnim i vrlo privlačnim dizajnom. Samo vozilo “neće biti tradicionalno”, a što to točno znači tek ćemo saznati. U svakom slučaju značajan utjecaj bi mogao imati konceptni CXperience koji je predstavljen još tijekom 2016. Nije isključeno i da prije lansiranja produkcijskog modela Citroën predstavio još barem jednu najavnu studiju.

Što se tehničke strane tiče, osnovu će činiti PSA-ova platforma EMP koju, primjerice, koristi opelov Grandland X i Peugeot 508. Ova platforma trenutno podržava ugradnju motora s unutrašnjim izgaranjem i hibridnih pogonskih sklopova, no Grupa PSA razvija i izvedbu namijenjenu ugradnji električnih pogona.

I dok jedva čekamo vidjeti što je Citroën smislio za svoj veliki automobil moramo se pitati gdje je pravi nasljednik modela C4. Ako će Grupa PSA svojim kupcima nuditi Peugeot 308 i Opel Astru, onda im se valjda svakako isplati proširiti ponudu i dodatno razdijeliti troškove na još jedan hatchback C segmenta. S obzirom na popularnost koju je imao prethodni model i s obzirom na citroënov razigran i privlačan dizajn, kao i očekivanu prihvatljiviju cijenu budući C4 bi vjerojatno pronašao put do mnogih kupaca.

Podijeli:
1