Chevrolet Camaro prelazi na struju?

Chevrolet Camaro prelazi na struju?

Prema posljednjim glasinama Chevrolet bi za koju godinu mogao temeljito promijeniti svoj muscle car, odnosno model Camaro. Točnije, prvo su se pojavile informacije trenutni Camaro neće dobiti nasljednika, a potom je stigla vijest da bi ga ipak trebao naslijediti električno pokretani performance automobil.

Na taj bi način Camaro zadržao svoj sportski imidž snažnog vozila, a prilagodio bi se i vremenu u kojem se visoke performanse sve više vezuju uz električne pogone. Službenih potvrda ovih navoda za sada nema. Jedan od glavnih razloga za ove glasine leži u činjenici da je glavni inženjer na razvoju Camara, Al Oppenheiser, prešao na mjesto vođe razvoja električnih pogona u Chevroletu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svakom slučaju električnom Camaru se ne treba nadati još nekoliko godina. Trenutni bi moel u proizvodnji trebao ostati do 2023, a pitanje je hoće li ga odmah (ako i uopće) naslijediti električno pokretana verzija.

Chevrolet se već “poigravao” s idejom električnog Camara kada su proizveli studiju eCopo Camaro (na slici). Ovaj je model imao električni pogonski sklop snage 710 KS i najvećeg okretnog momenta od 815 Nm. Četvrt milje, odnosno 402 m je prešao za 9,837 sekundi.

Podijeli:
1