Četvrti Volkswagen I.D. će najaviti električnu limuzinu

Četvrti Volkswagen I.D. će najaviti električnu limuzinu

Volkswagen će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu u rujnu predstaviti svoj četvrti konceptni model iz serije I.D, a ovaj put će se raditi o studiji koja će izravno najaviti buduću električno pokretanu limuzinu, koja će prema navodima VW-ovog šefa dizajna, Klausa Bischoffa, predstavljati pravo iznenađenje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Volkswagen je tijekom prošle godine prvo predstavio I.D. u hatchback izvedbi veličine između Golfa i Pola, a postom je u siječnju ove godine slijedio mikrobus I.D. Buzz. Kanije tijekom ovog mjeseca u Šangaju će premijeru imati najava električnog SUV-a, dok će u Frankfurtu dakle biti održana premijera električne limuzine.

Za očekivati je da će SUV i limuzina slijediti osnovne dizajnerske postavke prva dva I.D. modela te se time u potpunosti razlikovati od dosadašnjih VW-ovih modela. Tehničke karakteristike za sada nisu poznate, osim da će biti riječ o električno pokretanim vozilima koji bi u skoroj budućnosti, najkasnije početkom idućeg desetljeća, trebali dobiti svoje produkcijske izvedbe temeljene na novoj platformi MEB razvijenoj upravo za električna vozila Grupe VW.

Šangajski salon će svoja vrata otvoriti za koji tjedan, a do tada bi već trebali više znati o trećem I.D. modelu, odnosno spomenutom električnom SUV-u. Na dodatne ćemo informacije o limuzini vjerojatno još pričekati.

YouTube MP3 - Hotmail
1