Četvrta generacija Kia Carnivala – moderan i za velike obitelji

Četvrta generacija Kia Carnivala – moderan i za velike obitelji

Stigle su prve službene fotografije Kijinog novog velikog monovolumena, koji se, nažalost, neće moći kupiti na tržištima Europe

Kia Motors Corporation razotkrila je prve fotografije novog Carnivala, 4. generacije svojeg najprestižnijeg velikog monovolumena. Novi Kia Carnival, napomenimo, u Sjevernoj Americi i Australiji prodaje se pod imenom Sedona.

Ovaj veliki jednovolumen u novom ruhu dobiva nešto robusniji izgled i dizajnerski identitet karakterističan za novu generaciju modela ovog proizvođača. Novi model ističe se futurističkim detaljima, ali i kraćim prevjesom, a A-stup pomaknut je unatrag kako bi dizajneri dobili duži pokrov motora. Duži međuosovinski razmak glavni je razlog za više prostora u kabini, dok ujedno vozilo izgleda duže, s blago sportskom siluetom.

Modernije lice

Carnival ima novo “tigrovo lice” koje se proteže po cijeloj širini vozila. Ono sadrži svjetla i Kijinu masku u obliku tigrovog nosa. Maska i svjetla definirani su high-tech detaljima i u kombinaciji s kromom iznad maske kreiraju karakteristični izgled novog Carnivala.

Farovi i dnevna LED svjetla ostavljaju jedinstven svjetlosni pečat. Duga svjetla integrirana su u kut maske, dok su kratka svjetla postavljena odvojeno, a njihov se vanjski rub prelijeva preko rubova prednjeg dijela. Između dugih i kratkih svjetala nalaze se dnevna svjetla koja okružuju Carnivalove pokazivače smjera i spuštajući se, spajaju se s kromiranim rubovima donje maske.

Dolje je postavljen branik s otvorima za protok zraka koji se skladno dopunjuje s metalik detaljima i crnim branikom.

Stražnji kraj s daškom SUV-a

Straga Carnival karakterizira širok, SUV-ovim inspiriran oblik, a na stražnjim svjetlima su upotrijebljeni jednaki detalji kao i na prednjim dnevnim svjetlima. Svjetla su s oštrom linijom vizualno međusobno povezana, a ta linija se spušta i uokviruje registarsku tablicu.

Početak prodaje u jesen 2020. godine

Novi Kia Carnival počinje svoj prodajni put u Južnoj Koreji, nakon koje slijede ostala globalna tržišta. Među njima, nažalost, nema Europe.

Podijeli:
1