Češka policija zaplijenjeni Ferrari pretvorila u presretač

Češka policija zaplijenjeni Ferrari pretvorila u presretač

Automobil koji je služio kriminalcima sada će štiti češke autoceste. Ovakvom najavom tamošnja je policija predstavila svoj novi presretač – zaplijenjeni Ferrari 458 Italia, pretvoren u patrolno vozilo

Češka policija pohvalila se svojim novim presretačem, koji im je u flotu vozila došao gotovo pa besplatno. Naime, u sklopu svojih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje kriminala, tijekom prošle su godine zaplijenili imovinu u vrijednosti gotovo 7 milijardi kruna (2,1 milijardu kuna). U to je uračunato i gotovo 900 vozila, većina od kojih je prodana kako bi se namirila šteta koju su razni kriminalci načinili državi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, neka od tako zaplijenjenih vozila policija je ostavila i za sebe. Možda najzanimljiviji primjerak, najnoviji luksuzni dodatak policijskom arsenalu, je Ferrari 458 Italia. Ranije je služio kriminalcima, kažu iz češke policije, a sada će štiti češke ceste. Ferrari je postao, naime, vozilo posebne policijske jedinice za nadzor cesta, pa će ga policajci koristiti za hvatanje najagresivnijih vozača na autocestama, za lov na ukradena vozila ili pak za nadzor u slučajevima kada se održavaju ilegalna okupljanja “tuning” vozila i njihove utrke.

Koštao ih manje od Škode

Iz policije ističu da ih je prerada Ferrarija u policijske boje i dodavanje opreme na njega koštalo tek oko 340.000 kruna (104.000 kuna), dakle manje nego što bi ih stajala nabavka nove Škode Scale. S javnošću su podijelili i karakteristike zaplijenjenog vozila, kao i podatke o opremi koja mu je pridodana.

Kažu tako da je Ferrari F142 – 458 Italia 2011. godište, prešao je samo oko 2.000 kilometara, a V8 motor od 5.000 cm3 i snage 416 kW omogućava mu najvišu brzinu od 326 km/h. Naknadno je opremljen sustavom kamera, radio stanicom, svjetlima upozorenja te displejem za ispisivanje poruka u stražnjem dijelu. Uz to, iz originalne crvene boje ruho mu je promijenjeno u prepoznatljive policijske boje s izraženom vidljivošću.

YouTube MP3 - Hotmail
1