Čeh prevozio Škodu na trupcima – legalno!

Čeh prevozio Škodu na trupcima – legalno!

Policija u njemačkom Göttingenu zaustavila je nedavno kamion čeških registarskih oznaka koji je prevozio trupce, a na njima Škodu Octaviju Combi. Začudo, policajci su ga pustili dalje

Prije nekoliko su dana vozači na autocesti A7 u blizini njemačkog Göttingena obavijestili policiju o neobičnom prizoru. Na jednom je tegljaču za prijevoz drvene građe, na nizu svježih trupaca, nepoznati Čeh prevozio – automobil. Nadobudni je kamiondžija Škodu Octaviju Combi parkirao na trupce i tako se bezbrižno vozio autocestom, no policija ga je, nakon dojave, zaustavila i podvrgnula pregledu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tijekom detaljnog pregleda vozila i neobičnog tereta pronađeno je nekoliko manjih neusklađenosti s propisima. Kamion čeških registracijskih oznaka imao je nekoliko oštećenih guma, prilično zemljom uprljanu šasiju te – pogodili ste – neispravno osiguran teret u obliku spomenute Škode.

Nakon što je otklonio nedostatke, privezao automobil gurtnama i platio 85 eura kazne, 48-godišnji Čeh pušten je dalje u promet. Naime, prijevoz automobila na ovaj način policija nije nikako mogla okarakterizirati kao ilegalan, sve dok je vozilo propisno učvršćeno za teretni prostor kamiona. Glasnogovornica lokalne policije priznala je medijima kako je i sama iznenađena da je transport automobila na trupcima legalan.

YouTube MP3 - Hotmail
1