Byton na CES-u predstavlja produkcijski upravljač s tabletom

Byton na CES-u predstavlja produkcijski upravljač s tabletom

U Las Vegasu će svoja vrata za manje od tjedan dana otvoriti ovogodišnje izdanje Sajma potrošačke elektronike, odnosno CES. Automobilska industrija je postala nezaobilazni dio CES-a, a jedan od izlagača će biti kineska marka Byton koja će u Las Vegasu predstaviti “najintuitivnije automobilsko sučelje.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema konkretnijih informacija o njihovom novom sustavu, no objavljen je teaser koji uvelike podsjeća na prošlogodišnji konceptni model M-Byte koji je premijeru imao na upravo na zadnjem CES-u. Jedna od glavnih sličnosti je svakako tzv. Driver Tablet, odnosno zaslon integriran u upravljač. Putem ovog zaslona bi se trebalo pristupati, odnosno upravljati određenim on-board sustavima.

Spomenuta studija je imala i 124 x 24 cm veliki prednji “shared experience” zaslon koji je automatski prilagođavao svoju svjetlinu vanjskim uvjetima. Trenutno nije poznato koje su dimenzije zaslona na ovom teaseru.

Uskoro bi trebali saznati više, a sada samo dodajmo kako će M-Byte krenuti u serijsku proizvodnju kasnije tijekom ove godine. Dakako, proizvodit će se u Kini, a do SAD-a bi trebao stići tijekom 2020. Za sada nije poznato kakvi su bytonovi planovi za Europu.

Dodajmo i da će ulazni model biti opremljen baterijom kapaciteta 71 kWh te električnim motorom snage 200 kW, odnosno 272 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Sve zajedno ovaj će crossover s pogonom na stražnje kotače imati autonomiju od oko 400 km.

U ponudi će se naći i verzija s pogonom na sva četiri kotača s dva električna motora koja će razvijati kombiniranu snagu od 350 kW, odnosno 475 KS te najvećeg okretnog momenta od 710 Nm. Ova će verzija imati bateriju kapaciteta 95 kWh što će joj omogućiti autonomiju od oko 520 km.

Na kraju podsjetimo kako je Byton osnovan od strane bivših vodećih ljudi BMW-a i Nissana te kako za početak namjeravaju do 2022. na tržište lansirati tri električna modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1