Bugatti za Ženevu priprema one-off s cijenom od 16 milijuna eura!?

Bugatti za Ženevu priprema one-off s cijenom od 16 milijuna eura!?

Internetom je počela kružiti vijest kako Bugatti namjerava na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti tzv. one-off, odnosno model koji će biti proizveden u samo jednom primjerku. No, ono što je još zanimljivije, je navod kako će dotični automobil imati cijenu od nevjerojatnih 16 milijuna eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Time bi ovaj model postao najskuplji novi automobil u povijesti. Pretpostavlja se kako je trenutni rekorder, također one-off, Rolls-Royce Sweptail iz 2017. koji je navodno stajao oko 11,5 milijuna Eura. Kažemo da se pretpostavlja jer do sada ni proizvođač ni kupac nisu potvrdili tu cijenu.

Što se ženevskog Bugattija tiče, ne morate do osobnog bankara po novac jer ovo vozilo navodno već ima vlasnika. Točnije, izvori javljaju kako je vlasnik bivši predsjednik Grupe Volkswagen Ferdinand Piëch.

Konkretnijih informacija o samom automobilu nema, no možemo pretpostaviti kako se temelji na Chironu. Što u odnosu na Chirona podiže cijenu otprilike 5 do 6 puta za sada nije poznato. Usporedbe radi, čak je i model Divo, koji će biti proizveden u svega 20 primjeraka, tri puta jeftiniji, odnosno za njega je potrebno izdvojiti oko 5 milijuna eura.

Podijeli:
1