Bugatti se odlučio za crossover

Bugatti se odlučio za crossover

Prema posljednjim saznanjima Bugatti će do 2023. lansirati novi model. Trebalo bi se raditi o crossoveru koji će ustvari biti povišeni coupe. Tako barem tvrdi britanski Car koji se poziva na bugattijevog šefa Stephana Winkelmanna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti izvor tvrdi kako u Bugattiju čekaju zeleno svjetlo iz Grupe VW. Winkelmann je u Lamborghiniju pokrenuo i vodio projekt razvoja modela Urus, no za bugattijev novitet kaže kako se neće raditi o SUV-u. U Caru zaključuju da to ostavlja dovoljno prostora za model viši od limuzine te dizajnom dinamičniji od klasičnog SUV-a.

Na dizajn će veliki utjecaj imati Chiron, a s tehničke strane se očekuje veliki utjecaj Urusa. Točnije, spomenuti izvor tvrdi da će bugattijev novitet biti manji i lakši od Urusa, odnosno da neće preuzeti njegovu platformu, no da će posuditi njegov V8 motor. U kombinaciji s električnim motorom ili motorima, radit će se dakle o hibridu, snaga bi se lako mogla kretati oko 1000 KS.

Pravocrtne performanse bi dakako trebale biti sjajne, no u Bugattiju smjeraju učiniti ovaj automobil agilnijim od Urusa s jedne te s druge strane praktičnijim za svakodnevno korištenje u odnosu na primjerice Chiron. Iako će također biti riječ o modelu s dvoja vrata.

Car na kraju svoj izvještaj zaključuje s podatkom o ograničenoj serijskoj proizvodnji od 800 primjeraka godišnje, a proizvodnja bi navodno trebala započeti 2023. Dodajmo i da se nedavno pojavio izvještaj o bugattijevoj super luksuznoj limuzini Royale koja će se temeljiti na produljenoj izvedbi platforme J1 iz modela Porsche Taycan.

Za ovaj se model također kao godina lansiranja spominjala 2023, no malo je teško za povjerovati da će Bugatti izbaciti dva noviteta u gotovo isto vrijeme. U svakom slučaju u Bugattiju se nešto kuha, a povećana proizvodnja bi mogla utjecati na odluku da se dio bugattijeve proizvodnje povjeri nekoj drugoj tvornici unutar Grupe VW izvan Molsheima.

YouTube MP3 - Hotmail
1