Bugatti Rimac u Italiji otvara novi centar za istraživanje, razvoj i inovacije

Bugatti Rimac u Italiji otvara novi centar za istraživanje, razvoj i inovacije

Gotovo godinu dana nakon što je otvorila dizajnerski i inženjerski centar u Berlinu, kompanija će se proširiti u još jedno središte automobilske stručnosti i tehničke izvrsnosti otvaranjem novog Bugatti Rimac razvojno-istraživačkog ureda u Bologni, objavljeno je iz ove kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi će centar približiti kompaniju Bugatti Rimac njezinim istaknutim partnerima i dobavljačima, i tako joj omogućiti pružanje brze i responzivne podrške tamo gdje je to potrebno, te će biti i podrška sjedištu kompanije u Zagrebu, a u njemu će raditi do 50 budućih zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom. Talijanski tim će pritom biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo.

Centar posvećen naslijeđu

Novi će centar ne samo pridonijeti formiranju budućnosti kompanije, već i odati priznanje Bugattijevoj slavnoj prošlosti. U sklopu novog pogona bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela tog brenda iz prošlosti. Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

Talijanska grana kompanije Bugatti Rimac nalazi se na adresi Via Del Monte 1 u Bologni. Voditelji poslovanja bit će generalni direktori Filippo D’Adamo i Roberto Rotundo.

Emilio Scervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac, izjavio je sljedeće: “Od našeg osnutka u studenome 2021. godine Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća, što je vidljivo i iz našeg kontinuiranog razvoja. Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu: u sjevernoj Italiji, u kojoj postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta. Otvaranje talijanskog centra za istraživanje, razvoj i inovacije još je jedan ključni trenutak za kompaniju Bugatti Rimac. Uvjeren sam kako će centar imati iznimno važnu ulogu u razvoju inovativnih automobila i tehnologija koje svijet s nestrpljenjem očekuje.”

YouTube MP3 - Hotmail
1