Bugatti Rimac otvara inovacijsko središte u Berlinu

Bugatti Rimac otvara inovacijsko središte u Berlinu

Prošle godine formirana kompanija Bugatti Rimac najavila je svoje prvo zajedničko geografsko širenje – u Berlinu će biti pokrenut njihov centar za istraživanje i razvoj u području dizajna i tehnologije

Zajednički pothvat hrvatskog i francuskog proizvođača hiperautomobila, kompanija Bugatti Rimac, osnovana je prošle godine s namjerom kombiniranja njihove stručnosti u području električnih, ali i fosilnim gorivima pokretanih ekskluzivnih vozila. Prvo zajedničko širenje ove kompanije najavljeno je ovoga tjedna, a dogodit će se otvaranjem novog ureda u Berlinu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova podružnica trebala bi poslužiti kao inovacijsko središte (“hub”) koje će zapošljavati stručnjake u području napredne tehnologije i dizajna. Tim smješten u Berlinu usko će surađivati s onime u budućem kampusu Rimac Automobila i sjedištu tvrtke Bugatti Rimac u Kerestincu pored Zagreba. Istodobno s ovom objavom, kompanija je najavila i da će njihov novi direktor dizajna biti Achim Anscheidt, dugogodišnji zaposlenik Bugattija.

“Pripremamo se evoluirati Bugattijevu priču prema novim inovativnim horizontima, sa svježim dizajnerskim smjerom koji odražava vrhunsku tehnologiju elektrifikacije u kojoj je pionir naš partner, Rimac Grupa”, poručio je Anscheidt.

Achim Anscheidt, Emilio Scervo

Bugatti Rimac istodobno je dobio i novog tehničkog direktora. On je Emilio Scervo, a prilikom imenovanja na ovu poziciju izjavio je: “S u svijetu vodećom ekspertizom u elektrifikaciji, pokazanom s Rimac Neverom, kao i s inovativnošću u području motora s unutarnjim izgaranjem bez premca, viđenom u Chironu, mogućnosti za otvaranje novih razina mogućnosti i performansi su gotovo neograničene”.

Mate Rimac je istom prigodom naglasio da će novi berlinski ured biti duboko uključen u mnoge projekte koje će tvrtka polako početi dijeliti s javnošću. Tijekom predstavljanja kao pozadina na videozidu iskorištena je slika svih postojećih Bugattijevih modela, Rimčeve Nevere, a između njih tajnovito i znakovito bila su smještena dva prekrivena modela – jedan s logotipom Rimac Automobila te drugi s Bugattijevim znakom – kao najava buduće suradnje i mogućih novih modela hiperautomobila koje pripremaju.

Podijeli:
1