Bugatti potvrdio da bi nasljednik Chirona mogla biti limuzina

Bugatti potvrdio da bi nasljednik Chirona mogla biti limuzina

Prema posljednjim saznanjima Bugatti će tijekom 2019. započeti rad na razvoju nasljednika modela Chiron. O samom tom vozilu do sada nije bilo konkretnijih informacija, no to je promijenio bugattijev šef, Wolfgang Durheimer, koji je potvrdio kako bi sljedeći Bugatti mogao biti model sa četvorim vratima. Nešto dakle prema uzoru na konceptni model Galibier koji je predstavljen još 2009.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Durheimer je izjavio da Bugatti sa četvorim vratima nije za otpisati. Naime, bugattijevo vodstvo si je zadalo rok da do kraja sljedeće godine odredi smjer u kojem će krenuti nasljednik Chirona i čini se kako se ozbiljno razmatra i limuzinski model. Nakon što se donese konačna odluka razvoj ovog novitete će, kako smo već rekli, započeti tijekom 2019.

Također, doznajemo da je izgledna elektrifikacija njegovog pogonskog sklopa, no za sada je prerano govoriti o kako bi se točno pogonskom sklopu trebalo raditi. U svakom slučaju Chironov nasljednik bi e podjednako trebao moći pohvaliti vrhunskim performansama te visokom razinom luksuza.

Dolazak sljedećeg Bugattija na tržište pak ne treba očekivati prije 2024, odnosno 2025, a iz Bugattija je već ranije potvrđeno kako im je namjera ostati marka sa samo jednim ekskluzivnim modelom.

Dodajmo da lista čekanja za Chiron trenutno iznosi četiri godine, a Bugatti je nedavno primio narudžbu za primjerak s rednim brojem 300 od ukupno 500 planiranih. Godišnja proizvodnja će biti ograničena na ne više od 70 primjeraka. Prije odlaska Chirona možemo očekivati Super Sport verziju, niz posebnih izvedbi, a možda i kabriolet prema uzoru na Veyron.

Na kraju na priloženom video zapisu pogledajte Chironov novi rekord. Naime, ovaj automobil je ubrzao od 0 do 400 km/h te ponovno se u potpunosti zaustavio za svega 41,96 sekundi te je za to vrijeme prevalio 3112 m. Za ubrzanje od 0 do 400 km/h mu je pak trebalo svega 32,6 sekundi. Za njegovim upravljačem se nalazio poznati kolumbijski vozač Juan Pablo Montoya.

Tijekom sljedeće godine Bugatti navodno namjerava srušiti brzinski rekord od 431 km/h (sugerira to i kraj priloženog video zapisa) kojeg je postavio “otključani” Veyron 16.4 Super Sport, a rekord 0-400-0 je dio priprema za taj podvig. Spomenuti Kolumbijac će se vjerojatno i tada naći za upravljačem ove zvijeri

Podijeli:
1