Bugatti “po mjeri” – samo za najizbirljivije kupce

Bugatti “po mjeri” – samo za najizbirljivije kupce

Jedan od prvih javnosti vidljivih noviteta koji su se pojavili nakon što je na čelo kompanije zasjeo Mate Rimac jest pokretanje programa "Bugatti Sur Mesure", koji će po narudžbi raditi jedinstvene hiperautomobile

Nedavno je, osnivanjem kompanije Bugatti Rimac, legendarni francuski proizvođač hiperautomobila i službeno prešao u Rimac Grupu, a na čelu kompanije od tada je Mate Rimac, koji će brinuti o budućnosti Bugattija. Do sada nije bilo previše vidljivih promjena kad je riječ o radu Bugattija, nastavili su s isporukom modela kao i do sada, iako daleko od očiju javnosti rade na novim, navodno hibridnim, modelima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve prilagođeno željama

Međutim, jedna se zanimljiva promjena dogodila ovoga mjeseca. Bugatti je lansirao program “Sur Mesure“, odnosno “po mjeri”, u sklopu kojega će njihov posebni tim surađivati s kupcima i za njih ekskluzivno, prema željama, izrađivati posebno prilagođene hiperautomobile. Kupci će tako moći birati kakav interijer, boju karoserije, vez materijala u interijeru i sve ostalo, žele imati na svojem jedinstvenom Bugattiju. Sve, dakako, uz zadržavanje ručnog rada, posvećenosti detaljima i najvišim standardima u izradi.

Zahtjevni i bogati će kupci tako dobiti “potpuno iskustvo Molsheima”, od inicijalnog koncepta i dizajna, preko proizvodnje pa sve do isporuke gotovog vozila.

Prvi primjerak Bugattija koji je stvoren na ovaj način je Chiron Pur Sport ‘Grand Prix’, inspiriran velikim trkaćim uspjesima njihovog vozača Louisa Chirona. Na Chironu je istaknut njegov startni broj 32, iscrtan u potpunosti ručno, na karoseriji u boji legendarnog trkaćeg bolida Bugatti Type 51. Isti motivi kao i izvana ponavljaju se i u uređenju kabine, na suptilan način, od vrata, preko naslona za glavu do diskretnih svjetala.

Identitet kupca ovog prvog Bugattija “po mjeri”, dakako, nije otkriven.

YouTube MP3 - Hotmail
1