Bugatti, Lamborghini, Porsche i Bentley žele električna vozila

Bugatti, Lamborghini, Porsche i Bentley žele električna vozila

Grupa Volkswagen navodno planira osjetno proširiti ponudu svojih električnih automobila i među svojim premium brandovima. Drugim riječima, u skoroj budućnosti možemo očekivati električne i plug-in hibridne modele pod značkama Bentleya, Bugattija, Lamborghinija te dakako Porschea, a s obzirom o kakvim je markama riječ jasno je da će njihovi električni modeli svojim kupcima nuditi i vrhunske performanse.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Automobile Magazine javlja, pozivajući se na insajderske izvore, kako porscheov Mission E predstavljati vrh i predvodnika ove linije, a slijedit će ga električno pokretani Bentley te dva plug-in hibridna 2+2 coupe modela iz Bugattija i Lamborghinija.

Bentleyeva električna limuzina bi u osnovi trebala biti tehnička kopija porscheovog Mission E, a mogao bi nositi naziv Barnato. Modularna platforma J1 nudi razne mogućnosti kada je riječ o veličini automobila i pogonskog sklopa, no Mission E bi na tržište trebao stići u minimalno izmijenjenom obliku sa snagom većom od 600 KS. Slično se može očekivati i od Bentleya

Bugattijev model će se tako primjerice navodno temeljiti na skraćenoj platformi Panamere Turbo S Plug-in Hybrid, a razvoj se vodi pod kodnim imenom Atlantic. Tehničke karakteristike spomenutog hibridnog dvojca za sada nisu poznate, no navodno će oba ponuditi električnu autonomiju od najmanje 100-tinjak kilometara i mogućnost brzog punjenja.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više, a na kraju dodajmo da će Bentley u skoroj budućnosti lansirati plug-in hibridnu verziju SUV-a Bentayga, a modularna platforma modela Mission E će poslužiti i kao osnova za produkcijsku verziju konceptnog modela EXP12. Također, nasljednik lamborghinijevog Huracana će imati hibridni pogonski sklop.

Podijeli:
1