Bugatti još jednom najavio Divo

Bugatti još jednom najavio Divo

Bugatti je prije koji tjedan objavio kako uskoro namjerava predstaviti svoj novi model. Riječ je o automobilu koji bi u osnovi trebao biti posebno dotjerana, tehnički i vizualno, verzija modela Chiron, no službenih potvrda te podataka o tom vozilu za sada nema.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvo je objavljen teaser samog natpisa Dino, a sada je stigao i video zapis u kojem nam Bugatti daje uvid u stražnja svjetla i zvuk njegovog motora. Drugim riječima, onoga što bi većina onih koji se s njim susretnu ionako jednino mogla vidjeti i čuti.

Više ćemo saznati najkasnije tijekom sljedećeg mjeseca kada bude održana službena premijera. Točnije, pretpostavlja se da će kao pozornica poslužiti ovogodišnje izdanje priredbe The Quail – A Motorsports Gathering.

Divo je posebna “hardcore” verzija Chirona “napravljena za zavoje” koja će svojom “agilnošću i brzinom zadiviti ljude širom svijeta” te koja je svoje ime dobila prema francuskom vozaču Albertu Divu koji je za Bugatti krajem 20-ih godina prošlog stoljeća osvojio dvije utrke Targa Florio.

Za sada ne znamo što je točno Bugatti napravio Chironu da bi ga pretvorio u Divo, no može se očekivati kako će Divo biti lakši od standardnog Chirona te kako će biti opremljen posebnim aero paketom koji će njegov dizajn učiniti agresivnijim.

Proizvodnja ovog automobila će biti ograničena na svega 40 primjeraka i za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 5 milijuna Eura (bez davanja te dakako bilo kakve dodatne opreme) što je gotovo dva puta skuplje od Chirona. S obzirom kako je izgledno da će Divo biti tretiran kao zaseban model, spomenutih 40 primjeraka vjerojatno neće biti dio Chironovih planiranih 500 proizvedenih jedinica.

Podijeli:
1