Bugatti ipak razmatra mogućnost lansiranja SUV-a

Bugatti ipak razmatra mogućnost lansiranja SUV-a

Sve je manji broj super luksuznih marki automobila koje u svojoj ponudi nemaju barem jedan SUV model, odnosno koje još uvijek nisu službeno potvrdile da rade na razvoju takvog automobila. Bugatti je jedan od njih i kako god nekima bilo teško zamisliti SUV s bugattijevom značkom, vodstvo ovog proizvođača ipak razmišlja o razvoju i proizvodnji SUV-a. Također, potvrđena je elektrifikacija ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Potvrdio je to Stephan Winkelmann, predsjednik bugattijeve uprave, rekavši kako je “marka spremna na više” te kako je trenutno “srce Bugattija W16, no to neće ostati zauvijek.” Drugim riječima, trendovi se ne mogu dovijeka zanemarivati. S jedne strane popularnost SUV/crossovera i dalje raste, a emisijski standardi su svakim danom sve stroži u većini zemalja.

Dodao je i da bi potencijalni SUV morao biti ekonomski isplativ, odnosno mora opravdati ulaganje. Dakle, Bugatti više nema slobodne ruke glede troškova kao što je bilo u vrijeme Veyrona jer je cijela Grupa VW sada u režimu osjetno racionalnijeg, da ne kažemo štedljivog poslovanja.

Potencijalni SUV te svaki sljedeći bugattijev model će morati pokazati kako i u Molsheimu vode brigu o smanjenju štetnih emisija. Winkelmann stoga kaže da bi najočitije rješenje bila upotreba hibridnih pogonskih sklopova koji bi ponudili niže emisije te imali pozitivan utjecaj na performanse vozila. Tu bi se svakako trebalo poslužiti dijelovima iz roditeljske Grupe VW.

Trenutno se dakle razmatra nekoliko mogućnosti za daljnji razvoj ove marke, no Winkelmann za sada nije htio ulaziti u detalje.

Podijeli:
1