Bugatti Divo pokazao poprilično drugačiju siluetu

Bugatti Divo pokazao poprilično drugačiju siluetu

Do kraja ovog tjedna Bugatti će službeno predstaviti svoj novi model. Riječ je o modelu Divo koji bi se trebao temeljiti na Chironu, no za sada nije u potpunosti jasno hoće li se računati u njegovu proizvodnu seriju koja će biti ograničena na 500 primjeraka ili će ga Bugatti smatrati u potpunosti zasebnim automobilom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sam Divo će pak biti proizveden u svega 40 primjeraka i za svaki će navodno biti potrebno izdvojiti oko 5 milijuna Eura (bez davanja), a konkretnijih podataka o njemu za sada još uvijek nema. Naime, do sada je Bugatti objavio nekoliko teasera pojedinih detalja ovog vozila, a na priloženoj slici možemo vidjeti kako se ispod prekrivača ističe nova znatno agresivnija silueta u odnosu na Chirona.

Konkretnije, Divo će očito imati osjetno agresivniji i izraženiji aero paket što je uostalom i potvrđeno od strane bugattijevog šefa Stephena Winkelmanna koji je izjavio da će Divo svojim vozačima ponuditi visoku razinu downforcea i agilnosti. Drugim riječima Divo bi lako mogla biti trkaćoj stazi prilagođena verzija Chirona. Naime, naziru se veliko stražnje krilo, izraženiji lukovi blatobrana, “peraja” između krova i stražnjeg krila i sl.

Jesu li učinjene i druge tehničke preinake, primjerice na motoru, mjenjaču i sl. za sada nije poznato, no službena premijera ovog automobila će se održati 24-og ovog mjeseca na priredbi The Quail u Montereyu u sklopu Pebble Beach Concours d’Elegancea pa ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1