Bugatti Divo – 40 primjeraka, 5 milijuna Eura za svaki

Bugatti Divo – 40 primjeraka, 5 milijuna Eura za svaki

Bugatti je ranije ove godine predstavio Chiron Sport, a sada se sprema na premijeru još jedne izvedbe ovog automobila. Točnije, riječ je o verziji Divo za koju trenutno nije sigurno hoće li ju Bugatti tretirati kao zaseban model ili dio linije Chiron, a vjerojatnije je ono prvo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ono što znamo je da je Divo dobio ime prema francuskom vozaču Albertu Divu koji je za Bugatti krajem 20-ih godina prošlog stoljeća osvojio dvije utrke Targa Florio, a premijera će biti održana 24. kolovoza u Kaliforniji na ovogodišnjem izdanju priredbe The Quail – A Motorsports Gathering.

Nadalje, Divo je, ako je vjerovati bugattijevom šefu Stephanu Winkelmannu posebna “hardcore” verzija “napravljena za zavoje” koja će svojom “agilnošću i brzinom zadiviti ljude širom svijeta.” Za sada ne znamo što je točno Bugatti napravio Chironu da bi ga pretvorio u Divo, no može se očekivati kako će Divo biti lakši od standardnog Chirona te kako će biti opremljen posebnim aero paketom koji će njegov dizajn učiniti agresivnijim.

Proizvodnja ovog automobila će biti ograničena na svega 40 primjeraka i za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 5 milijuna Eura (bez davanja te dakako bilo kakve dodatne opreme) što je gotovo dva puta skuplje od Chirona. S obzirom kako je izgledno da će Divo biti tretiran kao zaseban model, spomenutih 40 primjeraka vjerojatno neće biti dio Chironovih planiranih 500 proizvedenih jedinica.

Podijeli:
1