Bugatti Chiron Super Sport stiže u Ženevu

Bugatti Chiron Super Sport stiže u Ženevu

Već smo ranije mogli čuti glasine kako u Bugattiju planiraju dodatno proširiti ponudu modela Chiron. Jedna od planiranih izvedbi je ona Super Sport, a sada stiže vijest kako će dotična verzija premijerno biti predstavljena široj javnosti na sljedećem ženevskom auto salonu u ožujku iduće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, proizvođač iz Molsheima je navodno već predstavio ovaj automobil odabranim pojedincima od kojih se očekuje da će ga i kupiti, a to je učinjeno već prije koji mjeseca kada je predstavljen model Divo.

Potencijalnim kupcima je Chiron Super Sport opisan kao “projektil” i “ljepota brzine”, a očekuje se kako će se u odnosu na standardnu izvedbu razlikovati naprednijim aerodinamičkim svojstvima, smanjenom masom te još snažnijim pogonskim sklopom. Točnije, 8,0.litreni W16 potpomognut sa četiri turbopunjača bi trebao razvijati snagu veću od 1500 KS te okretni moment veći od 1600 Nm.

Proizvodnja ovog automobila će navodno biti ograničena na između 20 do 40 primjeraka. Dakako, prema izvještajima insajdera, određeni broj narudžbi je već zaprimljen, a možda je i cijela serija već rasprodana.

Bugatti navodno još razvija osjetnu lakšu Superleggera izvedbu Chirona, a na tržištu bi se trebala pojaviti i verzija Aperta s uklonjivim krovnim panelom. Ne treba previše čuditi ako se u doglednoj budućnosti pojavi i električna izvedba ovog automobila.

Podijeli:
1