Bugatti – brzinski rekord nije prioritet, a spremni su za nove modele

Bugatti – brzinski rekord nije prioritet, a spremni su za nove modele

Nekoliko proizvođača automobila planira proizvesti cestovna vozila čija će brzina prelaziti prelaziti granicu od preko 482 km/h, odnosno 300 m/h, a čini se kako Bugatti nije jedan od onih koji se želi okušati u tom poslu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu Motor Trendu Sephan Winkelman je izjavio da si je, kada je postao bugattijev šef u siječnju, uzeo vremena proučiti na kojim se sve projektima radi, provozati testni Chiron i sl, kako bi odredio koji su prioriteti. Nažalost, dodao je kako brzinski rekord nije jedan od prioriteta. Razlog za to je navodno činjenica da se Bugatti previše vezuje uz brzinu, a zaboravljaju se sve druge stvari koje čine primjerice model Chiron.

Nadalje, Winkelmann je potvrdio i kako Bugatti neće proizvesti roadster izvedbu Chirona, no dodao je kako je Bugatti spreman za povećanje ponude. Također, rekao je da ako se stvarno odluče na proizvodnju još jednog modela da taj automobil neće pripadati u isti segment kao i Chiron. Drugim riječima, bugattijeva budućnost bi lako mogla sadržavati i neke druge modele, a ne samo supersportske jurilice.

Winkelmann je odbacio navode kako je već donijeta odluka o drugom modelu te da će se raditi o crossoveru rekavši da vodstvo ove make istražuje svaki segment i karoserijsku izvedbu. Rekao je i da marka zna u kojem smjeru želi ići te da će budući model biti vozilo koje će biti poželjno globalno, a ne samo na nekim tržištima.

Za sada nije htio ulaziti u detalje, no rekao je da će novi model povećati prodaju te vidljivost same marke. To bi upućivalo na to da će biti jeftiniji od Chirona, no svakako će se moći pohvaliti inovacijama, vrhunskom izradom i materijalima. U svakom slučaju nadamo se uskoro doznati više.

Podijeli:
1