Bugatti bi mogao otkriti potpuno električni hiperautomobil

Bugatti bi mogao otkriti potpuno električni hiperautomobil

Nagađanja i spekulacije oko Rimčevog preuzimanja Bugattija, odnosno preslagivanja unutar Wolkswagen grupe kojom bi Bugatti s Porscheom dogovorio suradnju pod okriljem Rimac Automobila, dobile su novi zamah kada se otkrilo da talijanski proizvođač radi na potpuno električnom hiperautomobilu

Glavna vijest u autoindustriji prošloga tjedna, barem ako se nas pita, bila je najava mogućeg preslagivanja unutar Volkwagen grupe kojom bi Porsche dobio veći vlasnički udio u Rimac Automobilima, a tvrtki iz Svete Nedjelje bio bi pripojen talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Bugatti. Do sada nismo dobili nikakve nove informacije o ovom potezu, a iz Rimčeve kompanije dobili smo tek kratki odgovor “S naše strane nema komentara na spekulacije”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, šutnja sa strane Rimca i Bugattija ne znači da se neke druge informacije neće pojaviti koje bi mogle potvrditi ovu suradnju ili akviziciju. Tako je TheSuperCarBlog ekskluzivno objavio kako Bugatti u razvoju ima sasvim novi hiperautomobil te da bi ga javnosti trebao predstaviti već sljedećeg mjeseca. Ono što posebno intrigira, ali i iznenađuje, jest da bi trebala biti riječ o potpuno električnom modelu namijenjenome isključivo za vožnju po trkaćim stazama.

Na Rimčev pogon

Izvori govore kako je ovaj model inspiriran konceptom Bugatti Vision Le Mans dizajnera Maxa Laska, predstavljenim ranije ove godine, a čije rendere možete vidjeti uz ovaj tekst. Novi Bugattijev hiperautomobil oslanja se, ponovno navodno, na baterije i pogonski sklop proizveden u Rimac Automobilima. Vozilo će, kažu, biti proizvedeno u iznimno ograničenoj seriji, ili u možda tek – jednom primjerku. Krajem listopada, dakle, možda nas očekuje “bomba” u organizaciji Rimca i Bugattija.

1