Budućnost je električna i za Ducati

Budućnost je električna i za Ducati
tekst: Sandro Vrbanus

Kad je jedan Harley-Davidson mogao učiniti ogroman zaokret u poslovnoj politici i prihvatiti elektrifikaciju pogona svojih motocikala, zašto to ne bi učinili i drugi? Talijanski proizvođač Ducati jedan je od njih. Prema riječima generalnog direktora Claudia Domenicalija, ova kompanija uskoro će predstaviti vlastiti električni motocikl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Budućnost je električna, a mi nismo daleko od pokretanja serijske proizvodnje”, najavio je Domenicali na jednoj dodjeli nagrada u Španjolskoj. Nije ovo prvi puta da se ime Ducati vezuje uz električni pogon – još 2017. njihov je šef za zapadnu Europu Edouard Lotthé govorio o planovima tog proizvođača za izradu električnog skutera i punokrvnog motocikla. Tada je plan za pokretanje serijske proizvodnje bio zacrtan za 2021. godinu.

Također, u Ducatiju su već izradili veći broj modela električnih bicikala, a zajedno s Politehničkim fakultetom dizajna u Milanu predstavili su i futuristički koncept električnog motocikla Ducati Zero, prikazan na naslovnoj slici i u priloženom videu. Stoga je za ovog talijanskog proizvođača širenje ponude električnim modelima logičan i očekivan korak, a sada smo dobili i službenu potvrdu prvog čovjeka kompanije o tome da se na elektrifikaciji motocikala uvelike radi.

Podijeli:
1