Budući Lagonda SUV – predvodnik nove električne marke

Budući Lagonda SUV – predvodnik nove električne marke

Aston Martin nam je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavio studiju planira temeljitu revitalizaciju marke Lagonda Vision (na slici). Premijerom tog automobila Britnaci su najavili povratak Lagonde na tržište te budući produkcijski model koji će se temeljiti na ovom konceptu. No, sada doznajemo da dotična limuzina neće biti prvi novitet pod lagondinom značkom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ta bi čast navodno trebala pripasti novom SUV-u kojeg Aston Martin još uvijek nije najavio, no očekuje se da će to biti učinjeno u skoroj budućnosti. Tako barem javlja britanski AutoExpress koji se poziva na insajderske izvještaje.

Ovaj model će na tržište stići tijekom 2021, a karakterizirat će ga moderan dizajna, bogata i napredna oprema. Kao i svi ostali lagondini modeli i ovaj SUV će imati električni pogonski sklop. Za sada nema konkretnijih informacija o njemu.

Nakon SUV-a i limuzina koja se očekuje do 2023. na tržište bi do sredine idućeg desetljeća trebao stići i električno pokretani luksuzni coupe. Do tada bi napredak tehnologije ovim modelima trebao omogućiti autonomiju od oko 650 km i više.

Podijeli:
1