Najnovije

retrovizor

20 godina Euro NCAP-a -Sigurnost dostupna svima

Više od 78.000 spašenih života, 630 sigurnosnih ocjena i 1.800 testiranih automobila sažetak je dva desetljeća rada neovisne organizacije Euro NCAP. Zahvaljujući njihovim naporima, sigurnost je napokon postala prioritet broj 1 svih proizvođača automobila (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 1. 3. 2017.)

Hrvoje Gattin prije 20 minuta
retrovizor

Mercedes-AMG: 50 godina - Tri slova ultimativnog užitka

Od "Crvenog prasca" do AMG-a GT3, utkano je pola stoljeća želje, ustrajnosti, znanja i uspjeha objedinjenih pod troslovnom oznakom nekadašnjeg tunera iz Affalterbacha. Jedan od najvećih simbola u svijetu sportskih automobila ove godine obilježava značajnu obljetnicu (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 7. 1. 2017.)

Autonet.hr jučer 08:00
retrovizor

Pogled unatrag: Mercedes-Benz G klasa - Klasik za sva vremena

Od svojih početaka do danas, G klasa je ostala gotovo identična, s tek ponekim izmijenjenim detaljem karoserije. Naravno, išla je ukorak s vremenom što se tiče tehnologije, motora i sigurnosne opreme, ali uglat dizajn je ostao nepromijenjen. No bez obzira na to, ili baš zahvaljujući tome, G klasa je toliko jedinstvena. A, takva će i ostati!

Autonet.hr, Auto Moto Magazin nedjelja
retrovizor

40 godina Volkswagen Golfa GTI - Začetnik kompaktnih sportaša

Početkom svibnja Volkswagen je na godišnjem susretu zaljubljenika u tri magična slova, u austrijskom Wörtherseeu proslavio 40. rođendan kultnog modela, Golfa GTi. Prilika je to da se prisjetimo prošlosti ove sportske legende (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 11. 5. 2016.)

Autonet.hr, Auto Moto Magazin subota
retrovizor

130 godina automobila - Patent koji je promijenio svijet

Na današnji dan (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 29. 1. 2016.), navršava se točno 130 godina otkako je Carl Benz predao zahtjev za priznanje patenta vozila pokretanog benzinskim motorom. Time je rođen automobil, prijevozno sredstvo koje će zauvijek promijeniti život na našem planetu

Hrvoje Gattin petak
retrovizor

Brzinski rekorderi Mercedes-Benza (1934. - 1939.)

U razdoblju od samo šest godina, Mercedes-Benz je svojim superbrzim bolidima ispisao jednu doista značajnu stranicu automobilske povijesti. Neki od tih rekorda, nastalih pred osam desetljeća, do danas nisu oboreni

Hrvoje Gattin 14. ožujka 2024.

Premijere

Automobili

Nova era muscle automobila

Predstavljen novi Dodge Charger

Vremena se uistinu mijenjaju, čemu je dokaz i novi Dodge Charger, ikona kojoj su ekološke norme skresala krila i primorale legendarnog proizvođača muscle automobila da krene alternativnim pravcem.

Autonet.hr 7. ožujka 2024.