Bosch najavljuje transformiranje pogonskog sklopa

Bosch najavljuje transformiranje pogonskog sklopa

Tvrtka Robert Bosch procjenjuje da će se u 2025. godini proizvesti gotovo 20 milijuna hibridnih i električnih vozila. Bosch smatra da je elektromobilnost područje koje će u budućnosti imati velik značaj. Zbog toga, ovaj dobavljač tehnologija i usluga sada uspostavlja poslovnu jedinicu posebno namijenjenu elektromobilnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedinica će biti dio novog odjela za rješenja za pogonske sklopove Pogonskih rješenja (Powertrain Solutions). Taj će odjel od početka 2018. obuhvaćati djelatnosti tvrtke povezane s elektromobilnosti, ali i sadašnjih odjela za benzinske sustave (Gasoline Systems) i dizelske sustave (Diesel Systems). Bosch će, dakle, iz samo jednog izvora opskrbljivati postojeće i nove kupce svim tehnologijama za pogonske sklopove.

Osim na širenju elektromobilnosti, Bosch će intenzivno raditi i na daljnjem poboljšanju tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem. Osim 20 milijuna novih hibridnih i električnih vozila, na cestama u cijelom svijetu 2025. godine bit će i oko 85 milijuna novih benzinskih i dizelskih vozila.

“Bez obzira radi li se o dizelskoj ili benzinskoj tehnologiji ili pak elektromobilnosti, Bosch je vodeći inženjerski i tehnološki partner proizvođača vozila. Strateški smo odlično pripremljeni za pomak prema električnoj vožnji”, rekao je Dr. Rolf Bulander, predsjednik boschovog poslovnog područja Rješenja za mobilnost i član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.

“Bosch će pokretati pogonski sklop i u budućnosti, bilo na gorivo ili struju. Budući da još nije jasno koji će pogonski sklop ili koja kombinacija raznih tipova dominirati u određenom razdoblju, odlučili smo zauzeti dvojaki pristup i poboljšavati svoju stručnost i širiti svoje znanje i na području elektromobilnosti i na području motora s unutarnjim izgaranjem”, dodao je Bulander.

U strateškom smislu, odjel Pogonska rješenja (Powertrain Solutions) fokusirat će se na tri temeljna segmenta: osobne automobile i kamione s motorima s unutarnjim izgaranjem te hibridne pogonske sklopove i električna vozila. To podrazumijeva razne izazove. “Smatramo da elektromobilnost i gospodarska vozila imaju golem potencijal za rast. Kada su u pitanju osobni automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem, naš će glavni cilj biti poboljšanje učinkovitosti”, rekao je Bulander.

Odjel Pogonska rješenja okupit će oko 88.000 zaposlenika na više od 60 lokacija u 25 država diljem svijeta. Zaposlenici iz odjela za benzinske (Gasoline Systems) i dizelske sustave (Diesel Systems) već sada uspješno surađuju. Ta će se suradnja dodatno osnažiti u novom odjelu počevši s 2018. Nakon tog preustroja broj zaposlenika ostat će gotovo nepromijenjen.

YouTube MP3 - Hotmail
1