Bosch najavljuje transformiranje pogonskog sklopa

Bosch najavljuje transformiranje pogonskog sklopa

Tvrtka Robert Bosch procjenjuje da će se u 2025. godini proizvesti gotovo 20 milijuna hibridnih i električnih vozila. Bosch smatra da je elektromobilnost područje koje će u budućnosti imati velik značaj. Zbog toga, ovaj dobavljač tehnologija i usluga sada uspostavlja poslovnu jedinicu posebno namijenjenu elektromobilnosti.

Jedinica će biti dio novog odjela za rješenja za pogonske sklopove Pogonskih rješenja (Powertrain Solutions). Taj će odjel od početka 2018. obuhvaćati djelatnosti tvrtke povezane s elektromobilnosti, ali i sadašnjih odjela za benzinske sustave (Gasoline Systems) i dizelske sustave (Diesel Systems). Bosch će, dakle, iz samo jednog izvora opskrbljivati postojeće i nove kupce svim tehnologijama za pogonske sklopove.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osim na širenju elektromobilnosti, Bosch će intenzivno raditi i na daljnjem poboljšanju tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem. Osim 20 milijuna novih hibridnih i električnih vozila, na cestama u cijelom svijetu 2025. godine bit će i oko 85 milijuna novih benzinskih i dizelskih vozila.

“Bez obzira radi li se o dizelskoj ili benzinskoj tehnologiji ili pak elektromobilnosti, Bosch je vodeći inženjerski i tehnološki partner proizvođača vozila. Strateški smo odlično pripremljeni za pomak prema električnoj vožnji”, rekao je Dr. Rolf Bulander, predsjednik boschovog poslovnog područja Rješenja za mobilnost i član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.

“Bosch će pokretati pogonski sklop i u budućnosti, bilo na gorivo ili struju. Budući da još nije jasno koji će pogonski sklop ili koja kombinacija raznih tipova dominirati u određenom razdoblju, odlučili smo zauzeti dvojaki pristup i poboljšavati svoju stručnost i širiti svoje znanje i na području elektromobilnosti i na području motora s unutarnjim izgaranjem”, dodao je Bulander.

U strateškom smislu, odjel Pogonska rješenja (Powertrain Solutions) fokusirat će se na tri temeljna segmenta: osobne automobile i kamione s motorima s unutarnjim izgaranjem te hibridne pogonske sklopove i električna vozila. To podrazumijeva razne izazove. “Smatramo da elektromobilnost i gospodarska vozila imaju golem potencijal za rast. Kada su u pitanju osobni automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem, naš će glavni cilj biti poboljšanje učinkovitosti”, rekao je Bulander.

Odjel Pogonska rješenja okupit će oko 88.000 zaposlenika na više od 60 lokacija u 25 država diljem svijeta. Zaposlenici iz odjela za benzinske (Gasoline Systems) i dizelske sustave (Diesel Systems) već sada uspješno surađuju. Ta će se suradnja dodatno osnažiti u novom odjelu počevši s 2018. Nakon tog preustroja broj zaposlenika ostat će gotovo nepromijenjen.

Podijeli:
1