BMW zaštitio oznake od M1 CSL do M8 CSL

BMW zaštitio oznake od M1 CSL do M8 CSL

BMW je zaštitio nekoliko oznaka sa sufiksom CSL, odnosno oznake M1 CSL, M2 CSL, M3 CSL, M4 CSL, M5 CSL, M6 CSL, M7 CSL i M8 CSL, a time su još jednom potvrđeni raniji izvještaje kako Bavarci razmatraju, odnosno planiraju seriju novih high-performance izvedbi svojih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, šef BMW-ovog M odjela Frank van Meel je prije nekoliko tjedana potvrdio kako se razmatra mogućnost takvog poteza.

Uz CSL BMW je još ranije zaštitio i oznake od M1 CS do M8 CS. Prva je kratica za Coupe Sport Leichtbau i označava modele čiji će naglasak biti na performansama i upotrebi na trkaćim stazama, dok će CS, odnosno Coupe Sport modele karakterizirati nešto viši stupanj komfora i udobnosti, dakako uz zadržavanje vrhunskih performansi.

Za očekivati je da BMW neće proizvesti CS i CSL izvedbe svih modela za koje je zaštitio navedene oznake. Naime, sasvim je izgledno da je dijelom to učinjeno i kako bi se samo spriječila mogućnost da ih zaštiti ili iskoristi netko drugi. Ipak, pojedini će modeli zasigurno stići na tržište u CS ili CSL verzijama. Primjera radi većina vjeruje da će M2, M4 i M8 svakako dobiti CSL izvedbe.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1