BMW X7 – prvi puta u produkcijskom izdanju

BMW X7 – prvi puta u produkcijskom izdanju

BMW je objavio teaser svog novog velikog SUV-a koji će zasjesti na sam vrh ponude ovog bavarskog proizvođača. Riječ je dakako o modelu X7, a sada po prvi put možemo vidjeti ovaj automobil u njegovom konačnom produkcijskom izdanju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo se, ovaj veliki SUV je prvi put najavljen tijekom prošle godine s konceptnim modelom X7 iPerformance, a priloženi teaser je potvrda kako će se produkcijska verzija uvelike ugledati na studiju, odnosno ostat će vjerna dizajnu i ideji koncepta. Slika nam za sada otkriva da će produkcijski model zadržati uža prednja svjetla, veliku masku motora i sl, a velike novosti u odnosu na studiju se ne očekuju niti na ostatku automobila.

Što se pogonskih sklopova tiče kupcima modela X7 će na raspolaganju stajati nekoliko beninskih i dizelskih motora, a u ponudi bi se svakako trebala naći i plug-in hibridna verzija. Što se benzinaca tiče gotovo su sigurni 3,0-litreni redni 6-cilindrični motori snage oko 340 KS te 4,4 V8 snage od oko 460 KS. Europskim će kupcima biti ponuđena barem dva dizelska motora, dok će vrh ponude činiti M Performance izvedbe poput M50d snage preko 400 KS te M50i snage više od 530 KS.

X7 će se temeljiti na platformi CLAR, a putnike će u unutrašnjosti dočekati bogata ponuda prostora te standardne i opcijske napredne opreme s naglaskom na infotainmentu, komforu i sigurnosti. Uređenje prednje armature će uvelike podsjećati na ono iz nove serije 8, a kupci će moći izabrati između praktične verzije sa sedam te komfornije izvedbe s pet ili čak četiri sjedala.

Službena premijera će se održati tijekom idućeg mjeseca u Los Angelesu na tamošnjem salonu, a online premijera će biti odrađena i prije toga. Proizvodnja će biti povjerena BMW-ovim pogonima u Spartanburgu, u Južnoj Karolini gdje BMW proizvodi većinu svojih crossover/SUV modela. Prve isporuke na europskim tržištima se mogu očekivati sredinom iduće godine.

Podijeli:
1