BMW Vision Neue Klasse: Ništa više neće biti isto

BMW Vision Neue Klasse: Ništa više neće biti isto

Kultna marka iz Bavarske na svojem domaćem terenu, sajmu IAA Mobility u Münchenu, predstavlja dizajn koji će krasiti njihove automobile u električnoj, digitalnoj i cirkularnoj budućnosti

Na sajmu IAA Mobility u Münchenu domaći proizvođač BMW ovoga tjedna izlaže koncept BMW Vision Neue Klasse, viziju dizajna za sve buduće modele ove marke, jednom kada ona u potpunosti zakorači u teritorij ekološki održive cirkularne ekonomije, potpune digitalizacije i elektrifikacije. Nagovještaj BMW-ove “nove klase” utjelovljen je u konceptu The Vision Vehicle, koji će prvi puta biti izložen javnosti ovoga tjedna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ističe se jednostavnim dizajnom, ravnim velikim plohama i tek ponekom distinktivnom linijom karoserije. Kako bi ostao vjeran tradiciji, zadržat će poznate prednje “bubrege” na masci te “Hofmeisterov ugao” na stražnjem dijelu bočnih prozora. Iznutra donosi novu inačicu sustava BMW iDrive s unaprijeđenim digitalnim funkcijama. One “spajaju stvarni i virtualni svijet” head-up zaslonom koji se prostire cijelom širinom vjetrobrana.

Koncept se ističe i po širokoj upotrebi recikliranih materijala, efikasnoj proizvodnji kad je riječ o emisijama štetnih plinova, kao i potpuno električnim pogonom. Središnji element pogona bit će šesta generacija tehnologije BMW eDrive, uz nove i efikasnije elektromotore te okrugle baterije s 20% većom energetskom gustoćom od prizmatskih ćelija.

“30% više dosega, 30% brže punjenje i 25% veća efikasnost” – to su odrednice kojima su se vodili u BMW-u stvarajući novi koncept. Razvojem proizvodnog procesa za Neue Klasse otvorena je najveća investicija u povijesti ove kompanije, koja nije samo “novo poglavlje”, kako se običava reći. Naprotiv, riječ je o “potpuno novoj knjizi”, a taj projekt utjecat će na sve buduće modele marke.

“BMW Vision Neue Klasse signalizira početak nove ere osobne mobilnosti, koja je bogata digitalnim iskustvima, lokalno je bez emisija i cirkularna je na duge staze – jamčeći tipičan BMW-ov užitak u vožnji za generacije koje dolaze”, pojašnjavaju svoju viziju iz ove kompanije.

YouTube MP3 - Hotmail
1