BMW i Vision Dynamics najavio treći model i

BMW i Vision Dynamics najavio treći model i

BMW je u Frankfurtu predstavio novi konceptni model i Vision Dynamics, a u osnovi je riječ o najavnoj studiji trećeg pripadnika modelne obitelji pod oznakom “i”. Radi se o vozilu koja bi u kojeg u BMW-u opisuju kao električnog brata seriji 4 Gran Coupe, a u ponudi linije će se smjestiti između modela i3 i i8.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njemački je proizvođač potvrdio da će ovaj model dobiti svoju produkcijsku verziju, no nije otkrio kada će se to točno dogoditi. Službeno objavljeni podaci su trenutno vrlo šturi te saznajemo samo da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde i dosizati najveću brzinu od 200 km/h, dok će mu se autonomija kretati oko 600 km.

Dizajn je kombinacija elemenata prepoznatljivih sa standardne BMW-ove ponude i one iz linije i, a glavne odlike su dinamičnost i elegancija. Primjetni su kratki prevjesi i dugački međuosovinski razmak, kao i velike staklene površine, fluidna linija krova i sl, a velika maska je, tako reći, lažna jer nema potrebom za usisom zraka.

Očekuje se da se konačni produkcijski model neće previše razlikovati od ove studije, a više bi trebali saznati na nekom od budućih velikih auto salona gdje bi mogla biti predstavljena sljedeća verzija ovog koncepta bliža konačnoj ili sami produkcijski model.

1