U BMW-u su uvjereni da će baterije trajati više od 15 godina

U BMW-u su uvjereni da će baterije trajati više od 15 godina

BMW planira u narednih nekoliko godina lansirati seriju novih električnih te hibridnih vozila u gotovo svim segmentima, a u prilog tome pored raznih službenih objava i činjenica kako su Bavarci registrirali sve oznake između i1 i i9 te iX1 i iX9, a elektrifikacija pogonskih sklopova neće zaobići ni M modele.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored autonomije i vremena potrebnog za punjenje baterija potencijalne kupce električnih automobila danas još najviše brine koliko će dotične baterije trajati, odnosno hoće li se i kada početi značajno smanjivati njihov kapacitet.

U BMW-u smatraju kako razloga za brigu nema jer bi baterije električnih vozila trebala otprilike trajati kao što traje životni vijek automobila s konvencionalnim motorima s unutrašnjim izgaranjem. Drugim riječima, više do 15 godina.

Tako barem tvrdi BMW-ov šef razvoja baterija Andreas Raith koji ukazuje i na to da trenutna električna vozila, odnosno njihove baterije ne pokazuju znakove degradacije. Naime, Raith naglašava kako njegovo mišljenje, odnosno tvrdnja nisu marketinške naravi već da su baterije osmišljene, razvijene i proizvedene tako da traju koliko i traje vozilo, a smatra da bi životni vijek vozila trebao biti “15 godina i više.”

Podijeli:
1