BMW serije 5 do kraja godine dobiva 8. generaciju

BMW serije 5 do kraja godine dobiva 8. generaciju

Na redovitoj godišnjoj konferenciji za medije BMW je najavio da će svoju klasičnu limuzinu ove godine predstaviti u novom ruhu, a u ponudi će biti kao blagi hibrid, plug-in hibrid ali i u potpuno električnoj izvedbi

Na red za elektrifikaciju došao je i BMW serije 5, najavljeno je to iz bavarske kompanije na njihovoj ovotjednoj konferenciji za medije. Za samo nekoliko mjeseci bit će predstavljena osma generacija limuzine BMW 5 Series Sedan, za koju kažu da će biti “digitalna, dinamična i potpuno električna”. Unaprjeđenje će biti vidljivo u ponudi pogonskih sklopova, dizajnu, ali i udobnosti i interijeru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Digitalan i na struju

U kabini će putnici imati novi doživljaj uz veliki zakrivljeni interaktivni zaslon, nove digitalne usluge, a sve će biti zaokruženo prepoznatljivim sportskim dizajnom, najavljeno je. Nova arhitektura pogonskih sklopova omogućit će kompaniji ponuditi Seriju 5 u tri pogonske izvedbe: potpuno baterijsko-električnu, benzinsku ili dizelsku s 48-voltnim blagim hibridom, kao i u plug-in hibridnoj varijanti.

Kao vrh ponude bit će istaknut model BMW M Performance, potpuno električni model posebno “nabrijanih” sportskih karakteristika. U BMW-u kažu da je prošle godine njihov najprodavaniji model bio isto tako električni “M” model, BMW i4 M50, pa će na temelju njegovog uspjeha graditi i “M” verziju Serije 5.

Osnovne varijante nove “petice” bit će predstavljene u listopadu, a “M” serija i karavanska izvedba “BMW 5 Series Touring” na tržište će stići nešto kasnije, do proljeća 2024. godine.

BMW i4 M50

Snažan rast e-modela

BMW grupa istodobno je objavila da je do sada isporučila preko pola milijuna električnih automobila, pod markama Mini i BMW, a samo prošle godine isporučeno je njih više od 215.000. To ih ohrabruje u nastavku elektrifikacije ponude, ali za sada ne odustaju niti od motora na fosilna goriva. Paralelno s električnim pogonima, u BMW-u se razvijaju i nove, efikasnije izvedbe benzinaca i dizelaša. Narednih nekoliko godina, dakle, viđat ćemo još popriličan broj njihovih novih modela s dizelskim motorima (primarno SUV-a), kao i onih s moćnim benzincima s 4, 6 ili čak 8 cilindara.

YouTube MP3 - Hotmail
1