BMW serija 8 Gran Coupe stiže u Ženevu

BMW serija 8 Gran Coupe stiže u Ženevu

BMW će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti novu najavnu studiju, a riječ je o seriji 8 Gran Coupe. Kao dio najave Bavarci su objavili ovdje priloženi teaser koji otkriva kako će se raditi o vrlo elegantnoj limuzini nalik astonovom Rapideu i drugim sličnim modelima.

Posebno se ističe niska linija krova, dugačak poklopac motora, spušteni BMW-ov nos, položeno vjetrobransko staklo, stražnji spojler te dinamične bočne linija, kao i kotači većih dimenzija. Drugih podataka o ovom automobilu za sada nema, no očekuje se da će BMW u skoroj budućnosti lansirati njegovu produkcijsku izvedbu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O tehničkim karakteristikama za sada nema informacija, no izgledno je da će u ovu studiju biti ugrađen 4,4-litreni bi-turbo V8. Također, s obzirom da je riječ o konceptu ne bi trebao čuditi hibridni, ali ni električni pogonski sklop. U svakom slučaju više ćemo doznati uskoro.

Na kraju dodajmo kako će nova serije 8 Coupe na tržište stići prije kraja ove godine, a trebali bi ga pokretati V8 i V12 motori. Također, u konačnici će kupcima biti dostupna i punokrvna M izvedba, M8.

Podijeli:
1