BMW s naprednom tehnologijom želi ponovno biti prvi u premium segmentu

BMW s naprednom tehnologijom želi ponovno biti prvi u premium segmentu

BMW planira rekordna ulaganja u istraživanje i razvoj električnih pogonskih sklopa i sustava autonomnog upravljanja. Točnije, potvrđeno je kako investicije u spomenute tehnologije u ovoj godini dosegnuti 7 milijardi Eura, što je milijardu Eura više no što je uloženo tijekom prošle godine. Rast ulaganja u ove tehnologije će se nastaviti jer BMW ima velike planove posebno kada je riječ o elektrifikaciji ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U BMW-u su tijekom prošle godine po prvi put prodali više od 100.000 automobila s elektrificiranim pogonima, a u ovoj tu brojku namjeravaju povisiti na preko 140.000 jedinica. Do kraja 2019. u BMW-u se nadaju prodati preko pola milijuna električnih vozila. Do 2021. Bavarci žele na tržištu imati električno pokretane modele s autonomijom do 700 km te plug-in hibride s električnom autonomijom od oko 100 km.

Nadalje, potvrđeno je da će proizvodnja električnog modela i4, inspiriranog studijom i Vision Dynamics, biti povjerena pogonima u Münchenu te će se raditi o samo jednom od čak 25 modela s elektrificiranim pogonskim sklopovima koji će na tržište stići do 2025. Recimo i da će više od pola njih imati u potpunosti električni pogonski sklop.

Recimo i da će jedan od ovih noviteta biti električni Mini čija će proizvodnja u Velikoj Britaniji krenuti tijekom sljedeće godine. Automobil pod radnim nazivom iNext će stići tijekom 2021, a s njim će BMW kupcima ponuditi svoju najnapredniju izvedbu sustava autonomnog upravljanja. Dakako i ovaj će automobil imati električni pogon.

Na kraju još dodajmo da je BMW-ov šef Harald Krüger izjavio kako BMW do 2020. planira postati najsnažnija premium marka, a da bi u tome uspjeli Bavarci će lansirati cijeli niz noviteta, obnoviti svoj dizajn i sl.

Podijeli:
1